Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > info > hoe het groeide
Hoe het groeide

September 1956: in de voormalige kapel van Zwaneven wordt gestart met een wijkschool van de meisjesschool van het centrum, beheerd door de Zusters Annonciaden van Huldenberg.
Men begint met een kleuterklas en twee lagere klassen: een "compacte" start voor een nieuwe school, in een nieuwe parochie!

Gestadig groeit de school uit tot een volwaardige basisschool. Vanaf mei 1966 is de school niet langer een wijkschool, maar wordt ze zelfstandig. Een naam werd snel gevonden: basisschool Zwaneven!

De Zusters Annonciaden streven ernaar om de plaatselijke scholen zoveel mogelijk zelfstandig te maken. Mede onder hun impuls wordt in 1978 een v.z.w. opgericht, namelijk K.O.O.T., wat staat voor Katholiek Onderwijs Oud-Turnhout. K.O.O.T. beheert de drie vrije gemengde basisscholen van Oud-Turnhout: Reuzepas, Delta en Zwaneven.

De raad van beheer bestaat uit tien leden die onze scholengemeenschap een zeer warm hart toedragen. Belangeloos zijn zij begaan met de pedagogische en materiële organisatie van onze scholen. De huidige voorzitter is Hilde Robrechts.

Samen staan de drie vrije basisscholen van Oud-Turnhout in voor de opvoeding en het onderwijs van een duizendtal kinderen!

De laatste jaren wordt er nauw samengewerkt met de gemeentelijke basisschool Salto, zodat we met de vier basisscholen van Oud-Turnhout een krachtige (netoverschrijdende) scholengemeenschap vormen (SCHOT = scholen Oud-Turnhout).

 

   °  Onze school, een basisschool