Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > info > de kleuterschool
De kleuterschool

Op 2,5 jaar is voor vele kinderen het ogenblik aangebroken om kennis te maken met de kleuterschool. Het kind moet dan een "veilige" thuis ruilen voor iets wat "onbekend" is.

We zijn ons ten volle bewust wat dit betekent voor zo'n kleutertje. We proberen dan ook om het kind een zo veilig mogelijke omgeving aan te bieden en het te helpen bij het zetten van deze grote stap in zijn leven.

Daarom maken wij vooraf een afspraak met de ouders om samen met hun kleuter een bezoekje te brengen aan de school. Tijdens dit persoonlijk onthaal kunnen ouders vernemen hoe het er in de kleuterschool aan toe gaat en welke afspraken we maken. Een zestal keer per jaar nodigen wij ouders met kleutertjes uit op een "onthaaluurtje" in de instapklas. In het bijzijn van ouders kan de kleuter voor de eerste maal zijn klas verkennen. Dat wekt niet alleen vertrouwen, maar het kind weet zo ook dat zijn ouders de juf al kennen.

Eens die eerste stap naar de school gezet is, zijn de kleuters meestal zo enthousiast, dat ze niet begrijpen waarom ze in het weekend niet naar school mogen komen!

Niet te verwonderen als je weet hoe het er in de kleuterschool van vandaag aan toe gaat:

  • in de klas mogen spelen met zand, soms ook met water;
  • mogen schilderen en kleven en boetseren;
  • mogen koken met de leidster;
  • dansen en zingen en muziek maken;
  • luisteren naar de mooiste verhaaltjes; ...

En dat alles in het gezelschap van leeftijdsgenootjes, onder het kundig en waakzaam oog van een kleuterleidster.
Wat een rijkdom!

 

Onze school, een basisschool  °  Een schoolteam met een duidelijke visie