Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Beste ouders 20 oktober 2017

Aanstaande zondag vindt onze jaarlijkse familiedag plaats. 196 deelnemers schreven zich in voor onze Halloweentocht, een tocht vol verrassingen en verhalen maar ook met chocolademelk en voor de ouders Glühwein. Je kan tussen 14u en 15u starten met de wandeling. Na afloop bestaat de mogelijkheid om frietjes te eten. Tot dan!

Brengt u volgende week dinsdag 24 oktober ook een bezoekje aan onze boekenbeurs? De broodtrommel wordt dan omgetoverd tot een boekenparadijs. De boeken zijn gerangschikt volgens leeftijd en soort. Overdag krijgen de kinderen een rondleiding en vanaf 15u tot 18.30u is de boekenbeurs dan vrij toegankelijk voor (groot)ouders en andere genodigden. Er is een betaalautomaat aanwezig. Met de opbrengst kopen wij nieuwe, aantrekkelijke boeken voor in de klas.

Ook op dinsdag 24 oktober kunnen ouders van kleuters en lagere schoolkinderen de klasfoto, de individuele foto’s en foto’s van broers en zussen bewonderen en ter plaatse beslissen welke foto’s ze wensen aan te kopen of bij bestellen (van 15.45u tot 16.45u). Indien dit moment u niet past, kan je best in overleg met de leerkracht een ander moment afspreken. Omdat we deze activiteit combineren met de boekenbeurs wordt de foto-inzage in de lagere school gecentraliseerd in één van de 2 lokalen van elk leerjaar.

In de hele school gaan we nu maandag van start met de LEESBINGO’S. Dit leesproject duurt 1 week voor de kleuters en 3 weken voor de lagere school (herfstvakantie inbegrepen). De leerkrachten proberen de kinderen op school ‘warm’ te maken om te lezen (klasleesbingo).
De kinderen van de lagere school spelen thuis ook ‘bingo’. We hopen dat jullie, ouders thuis die taak ook ter harte nemen (thuisleesbingo). Door hen op een gek, leuk, … plekje te laten lezen, hopen we dat we zo het leesplezier kunnen vergroten! Meer uitleg hierover vindt u op de achterzijde van de Bingo-leeskaart (in bijlage)
Kleuters zullen extra kunnen genieten van het voorlezen door hun juf op school!.
Wij wensen alle kinderen hele gezellige (voor)leesmomenten toe!

De echte feestdagen lijken nog veraf maar toch zouden we u al willen vragen om uw nieuwjaarsbrieven te bestellen, we moeten immers rekening houden met de vrij lange leveringstijden. Het maken of schrijven van nieuwjaarsbrieven is een mooie traditie die we in ere willen houden. U kunt het gewenste aantal brieven bestellen aan 0.75 euro per stuk (via de schoolrekening). U vindt een bestelbriefje als bijlage.

Donderdagavond is de tweede vergadering van de ouderraad gepland. Mocht je agendapunten willen aanbrengen, richt je dan tot één van de leden of aanspreekpunten van de ouderraad of stuur ons een mailtje.

Vriendelijke groeten, namens het “Zwaneven”team
meester Peter
Thema in de kleuterschool :
Beren-, ballonnen- en kabouterklas : (voor)lezen is kinderspel
Sterretjes- en rupsenklas : joepie, naar de bieb
Kalender :
Maandag 23 okt : start typlessen
Dinsdag 24 okt : zwemmen 2de leerjaar / onthaalweken bieb sterretjesklas / boekenbeurs / foto-inzage
Woensdag 25 okt : onthaalweken bieb Rupsen- en kabouterklas
Donderdag 26 okt : zwemmen 2de graad
Vrijdag 27 okt : rapport lagere school
Papieren bijlage : leesbingo, nieuwjaarsbrieven