Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Het is officieel: de eerste vrijdag van maart, dus ook onze eerste nieuwsbrief van maart!

Durbuy:
De kinderen van de 3de graad zijn vandaag terug aangekomen van een onvergetelijke avonturenweek. Een tof bezoek aan Weris, Logne, klimmen op een hoogteparcours, rappel, wildcraft… De foto’s spreken boekdelen. Het zal nog lang bij blijven!

Oudercontacten:
De ouders van de beren-, ballonnen- en sterrenklas krijgen vandaag een brief mee. De ouders van de kabouter- en rupsenklas krijgen deze brief via de GIMME app. We zien graag de ingevulde brief (of app) maandag 9 maart bij ons terug. Je krijgt van de juf de juiste dag en het uur nog mee.

Gescheiden ouders:
In het belang van je kind organiseren we per kind één oudercontact. Dit doen we zeer bewust om zowel papa als mama dezelfde informatie te geven. Dank je wel om hier rekening mee te houden!

Typlessen:
Maandag starten de typlessen voor het 5de en 6de leerjaar. Dit zal gegeven worden door een externe organisatie, HANVER. De lessen zullen doorgaan tijdens de middag. We verwachten dat alle kinderen die zich hebben ingeschreven, blijven eten. Veel typplezier!

Herinnering chocolade:
Vergeet het niet: maandag is de laatste dag om je bestelling binnen te brengen. Je steunt de school én je hebt je voorraad thuis liggen. Je kan je bestelling ophalen op donderdag 2 april.

Viering:
Zondag is het weer gezinsviering. Deze viering heeft een andere kerk én een ander startuur dan oorspronkelijk was gecommuniceerd. De viering, 'brood om te delen', richt zich specifiek op eerste communicanten en gaat door om 9.30u in onze kerk van Zwaneven.

Eerste communie – vormsel:
Van de werkgroep catechese hebben we de data doorgekregen voor volgend jaar. De eerste communie staat gepland op 1 mei 2021 (start om 10u). Het vormsel staat gepland op 8 mei 2021 (start om 9u).

Directie 3 daagse:
Volgende week ben ik van woensdag tot en met vrijdag op directie driedaagse. Hier zal ik, samen met vele andere directies, ondergedompeld worden in workshops, lezingen, intervisie momenten, … Hierdoor zal er volgende week GEEN nieuwsbrief zijn.

Vriendelijke groeten,
Fijn weekend,

namens het “Zwaneven”team,
meester Daan.

Kalender:
Zo 08/03: gezinsviering 9.30u: ‘Brood delen’ in Zwaneven
Di: 10/03: zwemmen 1ste en 3de leerjaar
Di: 10/03: ouderraad 4
Do: 12/03: jeugdboekenweek 1ste leerjaar
Di: 17/03: oudercontacten KS
Wo 18/03: pedagogische studiedag (kinderen hebben vrije dag)
Do 19/03: oudercontacten KS

Papieren bijlage:
- Brief oudercontact (kleuters: beren - ballonnen - sterrenklas)
- Schoolrekening

Gezocht:
Kinderzitjes! Heb je nog een kinderzitje voor in de auto dat je niet meer gebruikt? Wij zijn nog op zoek en kunnen ze dus goed gebruiken. Dank je wel alvast om te kijken en te doneren.