Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Vrijdag preidag. Tijd voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

MOS:
Gisteren waren de ridders van Groenland op onze speelplaats. Ze vonden onze speelplaats niet zo netjes… We ruimden alles op, maar in de verkeerde vuilbak. Gelukkig kwam ridder Mel ons helpen, want “Met ridder Mel, lukt sorteren wel!”. Onze kinderen hebben beloofd om goed te sorteren, op school én thuis. Help je hen mee? Samen bewust worden van ons afval én goed kunnen sorteren, daar wordt iedereen beter van.

Pindanoten:
We hebben een kleuter met een hele hevige allergische reactie op pindanoten. Langs deze weg willen we dan ook iedereen vragen om geen pindanoten (of afgeleide producten zoals pindakaas) mee te brengen naar school. Fijn dat je hier rekening mee zal houden.

Kijkdag:
Nu woensdag is het eerste kijkmoment. Dit is voor onze jongste kleuters die na de herfstvakantie mogen starten in de berenklas. Zij kunnen met hun papa en/of mama het klasje verkennen en al kennis maken met onze juf en alle berenvriendjes. Ken je nog kindjes die op 4 november 2,5 jaar zijn? Je mag hen altijd met ons in contact brengen.

Dag van de jeugdbeweging:
Vrijdag 18 oktober is het de dag van de jeugdbeweging. Alle kinderen die in een jeugdbeweging zitten, mogen die dag in hun uniform naar school komen. Een jeugdbeweging is iets om trots op te zijn ook natuurlijk! In de namiddag komt de jeugddienst, samen met de leiding van de verschillende jeugdbewegingen, mee spelen. Leg je uniform al maar klaar, fun verzekerd!

Infoavond bib:
Nu maandag is er een infoavond “Maak van leren lezen een succesverhaal” voor ouders (van het eerste leerjaar) in de bib van Oud-Turnhout. Dit begint om 18.30u. Inschrijven is noodzakelijk via oud-turnhout.bibliotheek.be of 014 45 36 36 of in de bibliotheek zelf.

Infoavond on – en offline:
Dinsdag 12 november organiseert SCHOT (onze scholengemeenschap) een infoavond over online en offline. In deze sessie ontdek je wat je kan doen als ouder om je kinderen te begeleiden naar een evenwicht tussen online en offline. Deze infoavond vindt plaats in Zaal de Wijer Reuzepas (Heerestraat 140, Oud-Turnhout). Zeker aan te raden. Graag wel je aanwezigheid bevestigen via info@sg-schot.be .

Startdag eerste communie:
Aanstaande zondagnamiddag van 13.30u tot 15u is er de startnamiddag voor de eerste communicanten in de kerk van Zwaneven. Voor wie nog twijfelt of vragen heeft: eerstecommunieot@gmail.com .

Ontbijtactie:
Onze ouderraad wil graag de volgende activiteit aankondigen. Noteer alvast in jullie agenda: zondag 17 november kan je lekker smullen van een heerlijk ontbijtactie. Deze kan je zelf ophalen of kan je laten leveren. Zelfs zwarte piet komt mee helpen! Meer info vind je in de flyer.

Een fijn weekend!
Vriendelijke groeten,

namens het “Zwaneven”team,
meester Daan.

Kalender:
Zo 13/10: startdag eerste communie (13.30u)
Ma 14/10: info avond bib
Di 15/10: zwemmen 2de en 4de leerjaar
Di 15/10: bib bezoek 1ste leerjaar
Wo 16/10: Kijkdag van 9u tot 10u
Vr 18/10: dag van de jeugdbeweging

Papieren bijlage:
- Ontbijtactie (voorkant - achterkant)
- Brief infoavond online - offline
- Gezinsvieringen Oud-Turnhout