Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Beste ouders 9 februari 2018

Met het vieren van carnaval hebben we deze week op een bijzonder prettige manier de krokusvakantie aangekondigd! We hopen dat iedereen een deugddoende week mag beleven.

Om-armen. Als school vinden wij het belangrijk om de kinderen bewust te maken dat niet iedereen het op deze wereld het goed heeft. Dit jaar zeggen we neen tegen armoede bij ons in de buurt. We willen geld inzamelen ten voordele van de Oud-Turnhoutse kinderen in armoede om hen te ondersteunen bij hun vrije-tijds-beleving. We gaan dit geld inzamelen via een sponsorloop/wandeling op een parcours rond de school.
Vrijdag 9 maart vindt onze sponsorloop plaats (het tijdsschema vindt u op de achterzijde van de sponsorkaart.
De kleuters doen tijdens de voormiddag een wandeling. Zij vragen sponsoring voor de hele wandeling. De leerlingen van de lagere school lopen rondjes. Zij zoeken sponsors die een bedrag beloven per rondje dat ze zullen lopen. Om niet voor onvoorziene bedragen te zorgen, kan er een maximumbedrag afgesproken worden. De kinderen zijn vrij om familieleden, vrienden, buren aan te spreken…
Gelieve deze sponsorkaart (zie bijlage) ingevuld terug te bezorgen aan de klasleerkracht ten laatste op maandag 5 maart.
Iedereen is welkom om de kinderen te komen aanmoedigen.
Na de sponsorloop gaan de kinderen met de ingevulde kaart terug langs bij hun sponsors om het verdiende geld op te halen. We verwachten dat het geld uiterlijk op vrijdag 23 maart ingeleverd is bij de leerkracht.
Alvast bedankt voor uw steun!

Onze scholengemeenschap heeft ervoor gekozen om, in samenwerking met de Stadsregio Turnhout, deel te nemen aan het project Route2School, dat als hoofddoel heeft: het verbeteren/optimaliseren van de verkeersveiligheid van uw kind(eren) en alle andere bewoners in onze regio.
Met behulp van Route2School willen we te weten komen welke problemen u en uw kind ervaren op de route van en naar school. Deze gegevens verzamelen we via de Route2School app of via de website www.route2school.be . Doe mee! De verkeersveiligheid verbeteren voor uw kind en al zijn klasgenoten is zeer belangrijk! Daarom deze warme oproep! Uw inbreng, die van andere ouders, leerkrachten, politie, jeugdverenigingen… is dan ook cruciaal. Spreek gerust andere mensen aan om deel te nemen! De verzameling van alle gegevens zal plaatsvinden tussen maandag 19 februari 2018 en vrijdag 30 maart 2018. Meer info vindt u in de bijlage.

Vriendelijke groeten,
namens het “Zwaneven”team,
een fijne krokusvakantie
meester Peter

Thema’s in de kleuterschool :
De berenklas : Welkom nieuwe vriendjes!
De ballonenklas : (nog een verrassing)
De kabouterklas : Ik ben zo B-B-Bang!
De rupsen- en de sterretjesklas : Wij gaan naar Dinoland.

Kalender :
Zondag 11/02 : Valentijngezinsviering 10.15u in de kerk van Oosthoven

Tijdens de week na de krokusvakantie wordt er weer “gekriebeld”! Gelieve hier rekening mee te houden. De kinderen van het 5de en 6de leerjaar zijn dan op bosklassen en worden een week later gecontroleerd.

Maandag 19/02 tem vrijdag 23/02 bosklassen Durbuy, 5de en 6de leerjaar.
Dinsdag 20/02 : zwemmen 1ste leerjaar.
Woensdag 21/02 : spelletjes-voorleesuur kleuterschool.
Donderdag 22/02 : zwemmen 3de en 4de leerjaar.

Papieren bijlage : sponsorbrieven en kaarten / brief Route2School