Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Beste ouders 8 december 2017

Eind goed, al goed. Zwarte Piet en Zwarte Miet zijn dan toch getrouwd. In prachtige auto’s werden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten naar de kerk gereden. Maar, oei, Zwarte Piet? Ben jij niemand vergeten? Zwarte Piet was pardoes zijn Zwarte Miet vergeten! Ai, ai, die Zwarte Piet toch. Snel werd Zwarte Miet opgehaald. Na het overhandigen van de ringen, het handtekenen in het grote trouwboek en een dikke knuffel van Zwarte Piet en Zwarte Miet, feliciteerde Sinterklaas het dolgelukkige paar. En Sinterklaas? Die was heel blij dat zijn Zwarte Piet zo gelukkig was! Tot volgend jaar, lieve kindjes.

Ondertussen is de advent al een week bezig (as zondag wordt het 2de kaarsje ontstoken op de kerstkrans). Naast de gebruikelijke sfeerschepping, die er in deze periode zeker mag zijn, willen we met de kinderen toch ook samen op zoek gaan naar de diepere betekenis die het kerstfeest voor ons kan hebben. In een viering op vrijdag 22 december ronden we met heel de school deze periode af. Ook alle belangstellende ouders en grootouders die zich vrij kunnen maken zijn dan hartelijk uitgenodigd om 09.00u in onze parochiekerk.

Op woensdag 13 december is er een kijkdag voor instappertjes gepland (van 10.45u tot 12.05u). Als je nog kleutertjes kent die op maandag 8 januari 2,5 jaar oud zijn, mag je die altijd aan ons doorgeven zodat wij ze voor deze kijkdag alsnog kunnen uitnodigen.

In de lagere school is de toetsenperiode weer aangebroken. Zeker voor de grotere kinderen vraagt dat een extra inspanning. Veel zaken kunnen zij zelfstandig aan. Toch kan een beetje ondersteuning of een kleine aanmoediging vaak wonderen doen. Als we als ouders blijk geven van interesse en vertrouwen, zetten we ze al een heel eind op weg. De resultaten van de toetsen zouden wij graag persoonlijk met u bespreken. Dit gesprek geeft ons ook de gelegenheid om u te vertellen hoe uw kind in de klas en op school functioneert (vaardigheden, attitudes en gedrag zijn immers even belangrijk als louter de schoolse kennis).
In bijlage vinden de ouders van de kinderen van de lagere school een inschrijving voor deze oudercontacten. De oudercontacten vinden plaats op dinsdag 19 december van 16.00u tot 21.00u (opvang kinderen tijdens oudercontact van 16u tot 20u) en donderdag 21 december van 17.30u tot 21.00u (opvang van 17.30u tot 20u).
We voorzien tijdens de oudercontacten een kwartiertje per gesprek. Mogen wij u vragen om alle periodes die voor u passen aan te duiden? Dan wordt het voor ons heel wat makkelijker om een passend uurschema op te stellen. We verwachten dat u het blad met uw voorkeur maandag (via uw zoon of dochter) aan de leerkracht terugbezorgt. Dan krijgt u in de loop van volgende week het onderste strookje terug met het juiste uur waarop u verwacht wordt. Indien u wenst, kunt u ook gebruik maken van de kinderopvang. Wilt u dit dan ook aanduiden op het inschrijvingsblad?

De ouderraad wil u via deze nieuwsbrief graag uitnodigen voor de Zwaneven-kerstborrel op donderdag 21 december van 15.35u tot 17.30u op de speelplaats van de lagere school. Kom genieten van de heerlijke kerstlekkernijtjes, warme drankjes, een leuk gesprek, sfeervolle muziek en een bezoek van de kerstman!
Ho, ho, ho, mail ons nadien de leukste kerstborrelfoto en maak kans op een prijs!

Vriendelijke groeten en een fijn weekend
namens het “Zwaneven”team,
meester Peter

Thema in de kleuterschool
: Kerstmis

Kalender :
Dinsdag 12/12 : geen zwemmen voor het 2de leerjaar
Woensdag 13/12 : kijkdag instappers

Papieren bijlage : affiche kerstborrel, oudercontacten LS