Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Beste ouders 21 september 2018

Afgelopen donderdag mochten we weer heel wat enthousiaste ouders verwelkomen op de eerste ouderraad van dit schooljaar. Het is een teken dat ouders Zwaneven een warm hart toedragen en hun steentje willen bijdragen om onze school mee vorm te geven. Daar hechten we veel belang aan. We waarderen enorm de manier waarop elke ouder - op zijn of haar manier - Zwaneven mee doet draaien!

Vorig schooljaar deden we een oproep bij ouders (en oudere leerlingen) om deel te nemen aan het project Route2School. Op deze manier kon men de mobiliteitsknelpunten van de gemeente in kaart brengen bekeken door de bril van leerlingen, ouders en leerkrachten. Met dank aan de stadsregio Turnhout en de provincie Antwerpen. U kan het resultaat bewonderen op : https://www.route2school.be/login/?locale=nl#!publicmap:711_j9H1OJ36iUkOZo9+vU4UMPYIb+uS963okntxI36tRNE= Als u opmerkingen heeft of wil aangeven dat een bepaald knelpunt ontbreekt, mag u altijd de gemeente contacteren.

Afgelopen dinsdag deed de politie fietscontroles bij de leerlingen van het 3de tem 6de leerjaar. Het merendeel van de fietsen was merkelijk beter in orde dan bij voorgaande fietscontroles. Proficiat! Daar zijn we erg blij om! Toch zijn er nog een aantal kinderen die met onveilige fietsen zichzelf en anderen in gevaar brengen.

We sommen even de verplichte uitrusting op die in België geldt voor gewone fietsen:
- een bel (hoorbaar op 20 meter)
- twee goed functionerende remmen (één op het voorwiel en één op het achterwiel / enkel een terugtraprem is niet voldoende)
- reflector vooraan (wit) / reflector achteraan (rood) // reflectoren aan weerszijden van de pedalen (wit of geel)
- reflectoren op de spaken (minstens 2 gele of oranje dubbelzijdige reflectoren per wiel, vast bevestigd aan de spaken en symmetrisch aangebracht) of een witte reflecterende strook aan weerszijden van elke band
- goed werkende verlichting (als je in het donker rijdt of bij slechte zichtbaarheid)
Een 'fiets met kleine wieldiameter' (≤ 50 cm) heeft slechts een bel en één goed functionerende rem nodig. Lichten en reflectoren zijn alleen verplicht als het donker is of bij slechte zichtbaarheid.

Elke leerling kreeg een overzicht mee met de bemerkingen. We rekenen er op dat ouders de fiets van hun kind in orde laten brengen, want veiligheid in het verkeer begint bij een veilige uitrusting! Voor de herfstvakantie vindt er een hercontrole plaats. Als er dan nog fietsen niet in orde zijn, moeten ouders zich met de fiets aanmelden op het politiebureau.

Tijdens de controles merkte de politie op dat er slechts heel weinig fietsen gemerkt zijn, ook niet de duurdere exemplaren. De politie wil dit voor u in orde maken. Bied u aan bij de politie tijdens de openingsuren (overdag van 08.00u-12.00u en 13.00u-17.00u en dinsdagavond van 18.00u -20.00u). Breng natuurlijk uw fiets mee, uw identiteitskaart en indien mogelijk het aankoopbewijs van de fiets.

Soms doen wij voor kleine verplaatsingen beroep op ouders om kinderen met de wagen te vervoeren. We sparen zo de kosten uit voor het huren van een bus. We hebben ifv de veiligheid van jullie kinderen op papier gezet welke verwachtingen we hebben tegenover derden die jullie oogappeltjes vervoeren. U vindt een overzichtje als bijlage.

Bij het begin van een schooljaar is het ook altijd nuttig om afspraken op te frissen, zo ook de afspraken betreffende de schoolparking. Meer info in bijlage!

Vriendelijke groeten, namens het “Zwaneven”team, meester Peter

Kalender :
maandag 24 september : vrije dag
dinsdag 25 september : veldloop lagere school / zwemmen 2de leerjaar
woensdag 26 september : eerste leerjaar in de Gazet van Antwerpen
donderdagnm 27 september : zwemmen 2de graad (3de en 4de leerjaar)

Ter herinnering : inschrijven voor de familiedag is nog steeds mogelijk

Papieren bijlagen : afspraken parking / vervoer kinderen auto

Ter info : Ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de eerste communie doen dat best deze week nog via de inschrijfmodule op de website www.kinderkerkoudturnhout.com