Basisschool Zwaneven - Steenweg op Mol 157 - 2360 Oud-Turnhout
tel: 014/450602  -  info@zwaneven.be
U bent hier : startpagina > nieuwsbrief > laatste nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief

Word jij graag gezien? Doe je fluo aan en lees onze nieuwsbrief!

Welkom:
Deze maandag stapten 2 nieuwe kleuters onze schoolpoort binnen. We willen Fie en Fien en hun ouders van harte welkom heten! Hopelijk voelen jullie je snel thuis!

Lezen:
Het leesproject draait op volle toeren. Maandag hebben alle kinderen (lagere school) buiten een boek gelezen. Vandaag is er in elke klas een andere juf of meester een (deel van een) boek komen voorlezen. Een goed idee om dit thuis ook in de kijker te zetten.

MOS:
Wist je dat we veel zaken verzamelen op onze school? Lege batterijen, inktpatronen, lege dopjes van flessen en natuurlijk textiel (van dinsdag 12 t.e.m. zondag 17 november): de plastic zakken met textiel worden verzameld buiten tegen het secretariaat,. Dank je wel om mee in te zamelen!

Nieuwe autoriteit:
Maandag zijn we van start gegaan met een voorstelling van al het ondersteunend personeel. Zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school hebben beloofd om respect te hebben voor materialen, elkaar en mee zorg te dragen voor onze school. Elkaar leren kennen, vertellen hoe we elkaar kunnen helpen. Mooi dat iedereen samen school wil maken!

Oudercontacten kleuters:
De kleuters krijgen vandaag een briefje mee om hun voorkeursdag(en) en uur mee te geven. We voorzien opvang tot 19u. Bezorgen jullie de briefjes dinsdag 12 november terug? De juffen zullen dan de puzzel leggen en het juiste uur doorgeven waarop jullie verwacht worden. De juffen proberen stipt te zijn, jullie ook? Dank je wel!

Gezinsviering:
Aanstaande zondag is het de eerste gezinsviering van dit schooljaar om 10.15u in de kerk van Oosthoven. Naar aanleiding van 101 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog staan we met mooie en kwetsbare papavers stil bij 'groeien in vrede'.

Schoolrekening:
Vandaag krijg je de eerste schoolrekening van dit schooljaar voor de periode september/oktober via mail of op papier. Eventuele vergissingen kan je best zo snel mogelijk melden via mail of telefonisch. Ouders die manueel betalen, willen we vragen om deze binnen de 15 dagen te betalen. Voor ouders die nu al betalen via domiciliëring: het domiciliëringsbestand zullen we op vrijdag 15 november doorgeven aan onze bank. Op vrijdag 22 november zal het bedrag van je bankrekening gaan.

Domiciliëring:
Als je nog niet met domiciliëring betaalt, maar dit in de toekomst wel liever wil doen, kan dat uiteraard nog steeds. Kom langs het secretariaat of klik hier. Voor nieuwe ouders bezorgen we vandaag een mandaat om een domiciliëring aan te vragen. De ingevulde en ondertekende formulieren dien je op het secretariaat binnen te brengen.

I-school:
Nieuwe ouders bezorgen we vandaag een handleiding rond het gebruik van de oudermodule van i-school. Via de oudermodule kan je als ouder op internet alle details van de schoolrekeningen van je kinderen opvragen. Je kan meer gedetailleerd nakijken aan welke activiteiten je kind heeft deelgenomen. Jouw persoonlijke login vind je in de hoofding van de schoolrekening. Op de login pagina van i-school (www.i-school.be/login ) kan je zelf een (nieuw) wachtwoord aanmaken. Mocht je de i-schoolhandleiding verloren zijn, kan je ze steeds terugvinden op onze website onder de rubriek ouders – downloads of klik hier.

Een fijn weekend!
Vriendelijke groeten,

namens het “Zwaneven”team,
meester Daan.

Kalender:
Zo 10/11: gezinsviering 10.15u Oosthoven
Ma 11/11: Wapenstilstand: vrije dag
Di 12/11: start textiel inzameling
Di 12/11: zwemmen 2de en 4de leerjaar
Di 12/11: onthaal bib: kabouter – rupsen en sterrenklas
Di 12/11: infoavond offline- online
Do 14/11: talentendag 6de leerjaar
Zo 17/11: ontbijtactie ouderraad

Papieren bijlage:
- Invulbrief oudercontacten kleuters berenklas
- Schoolrekening + handleiding oudermodule i-school
- Brief keiklasse (3de en 4de leerjaar)
- Brief bestellen nieuwjaarsbrieven