Inschrijven

Aanmelden

Eerste contact

Ben je op zoek naar een school in Oud-Turnhout en wil je onze school graag wat beter leren kennen? Neem dan zeker contact met ons op en wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijke rondleiding. 

Rondleiding

Tijdens de rondleiding nemen we de tijd om onze school te laten zien zodat jullie een goed beeld krijgen. Een schoolkeuze is heel belangrijk. Jullie kunnen ook vragen stellen. We begrijpen dat het voor werkende ouders niet altijd haalbaar is om tijdens de schooluren te komen, daarom kan dit ook op een avond (of in een weekend). We spreken dit graag samen af.

Inschrijven

Wil jij jouw kind inschrijven bij ons op school? Dat loopt voortaan via een online aanmeldingssysteem. 
Is jouw zoon/dochter geboren in 2021? Dan kan je jouw kind nog inschrijven voor de data van de hieronder vermelde aanmeldingsprocedure. Neem in dit geval contact op met de school. 

Wie moet zich aanmelden? 
kinderen geboren in 2022
Is jouw kind geboren in 2022? Dan moet je hem of haar aanmelden door jouw schoolkeuze door te geven, ook wanneer het volgend schooljaar nog niet zal starten (kinderen die geboren zijn in november of december 2022). 

Andere kinderen

 • Gaat jouw kind nu al ergens naar school en wil jij veranderen vanaf 1 september 2024 of later in het schooljaar? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
 • Is jouw kind geboren vóór 2022 en ging het nog niet naar school? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
 • Gaat jouw kind naar het buitengewoon onderwijs? Daar gelden andere regels. Lees er meer over op www.onderwijs.vlaanderen.be

Aanmelding - en inschrijvingsperiodes 
De exacte data worden later vermeld - Voorrang voor broers en zussen, en kinderen van personeel
Broers en zussen kunnen rechtstreeks in de school van broer of zus inschrijven. Kinderen van schoolpersoneel kunnen ook inschrijven met voorrang in de school van hun ouder.
(Via deze link vind je een filmpje met meer info betreffende het digitaal aanmeldsysteem)


27 februari tot en met 19 maart 2024 - Aanmelden 
Je kunt jouw kind enkel in deze periode aanmelden, maar op welk moment jij dit precies doet, speelt geen rol. Aanmelden kan via www.kiesjouwschool.be. Als dit niet lukt, kan je hulp vinden op een helpdesk of in de school van jouw voorkeur.

 • Stap 1: ga naar www.kiesjouwschool.be
 • Stap 2: kies één of meerdere scholen voor je kind  (hoe meer scholen, hoe meer kans)
 • Stap 3: geef de scholen in volgorde van je voorkeur door,  je eerste keuze geef je dus eerst door
 • Stap 4: meld je kind aan

22 april tot en met 13 mei 2024 - Inschrijven van aangemelde kinderen
Is je kind aangemeld, dan krijg je begin april bericht in welke school je jouw kind kan inschrijven. Ga tussen 22 april en 13 mei naar die school en schrijf je kind in. Ben je te laat? Dan kan je jouw kind inschrijven vanaf de vrije inschrijvingen vanaf 23 mei 2024, als er nog plaatsen zijn.


Vanaf 23 mei 2024 - Vrije inschrijvingen 
Meldde je jouw kind niet aan of kon je het niet inschrijven in de school waarvoor je het aanmeldde? Dan kan je jouw kind vanaf 23 mei 2024 rechtstreeks op een school inschrijven. Hou er wel rekening mee dat er dan al heel wat kinderen ingeschreven zijn. Ga daarom zo snel mogelijk naar de school. Wanneer je jouw kind inschrijft, is nu wel belangrijk!

Vragen?
Heb je vragen over het aanmelden?
Stel je vraag via info@kiesjouwschool.be of telefonisch elke werkdag tussen 9 en 12 uur bij: 

 • Oud-Turnhout gemeentehuis – 014 46 22 11
 • Turnhout Stadskantoor en Digidak – 0474 94 58 29
 • Vosselaar gemeentehuis – 014 60 08 53
 • LOP-deskundige – 02 553 10 15